Hygieniasta huolehtiminen on helppoa, kun saatavilla on vessa, kertakäyttötuotteita ja juokseva vesi. Kun joku tai kaikki näistä otetaan pois, yksinkertaiset asiat, kuten kuukautiset tai pissalla käynti, muuttuvat tilanteesta riippuen melkoisiksi ongelmiksi. Tässä muutamia tarvikkeita, jotka saattavat olla hyödyksi naisille poikkeusoloissa:


Go Girl ja muut naisten urinaalit

Tuote on yksinkertainen mutta toimiva; kyseessä on eräänlainen muotoiltu, eteenpäin kallistuva suppilo, jonka avulla naisetkin voivat käydä pissalla kyykistelemättä ja housuja laskematta, ilman sotkua ja nolostelua. Helppo kuljettaa mukana vaelluksilla, festareilla, automatkoilla jne. missä vessoja ei ole saatavilla, tai saatavilla olevat vessat ovat niin likaisia, ettei tee mieli istua. Valmistajia on useita ja malleja on erilaisia, kokeilemalla löytää sen parhaiten itselleen sopivan. Myydään mm. netissä, retkeilytarvikeliikkeissä ja apteekeissa. Aloittaminen oli yllättävän vaikeaa, allekirjoittanut suosittelee harjoittelua kotioloissa, suihkun ja pyykinpesukoneen välittömässä läheisyydessä...

GoGirl.jpg


Kuukautiskuppi

Emättimen sisällä käytettävä kuukautissuoja, jonka ideana on kerätä veri kuppiin, josta se on sitten helppo hävittää. Kuppivalmistajia on useita, parhaiten itselleen sopivan mallin löytää kokeilemalla ja valmistajien ohjeita lukemalla. Kuppi on valmistettu joustavasta silikonista, se on turvallinen, ekologinen ja hygieeninen käyttää ja tyhjennysväli on pidempi kuin tamponeilla. Vaatii hieman harjoittelua ja ohjeiden lukemista, mutta täysin huomaamaton kun oppii laittamaan oikein paikoilleen. Myydään apteekeissa, luontaistuotekaupoissa, netissä jne.

Kuukuppi.jpg


Kannettava bidee

Pullo, joka täytetään vedellä ja jonka pitkän taipuisan kaulan avulla alapesu onnistuu myös siellä, missä vettä ei tule hanasta. Näitä ei ole tullut vastaan kaupoissa, mutta kuvittelisin että esim. apteekista kannattaa käydä kysymässä. Myös netin kautta voi tilata eri valmistajilta.

TravelBidet.jpg